Trainingsprogramma


De inhoud van uw trainings- programma wordt bepaalt door het 'Functional Movement Screen'(FMS).Dit is een unieke screening.Het doel van de FMS is het lokaliseren van een zwakke schakel in een bewegings patroon en dit te verbeteren.De kwaliteit gaat ook hier boven de kwantiteit van bewegen!


De screening bestaat uit zeven bewegingsvormen, die balans in mobiliteit en stabiliteit vereisen. Dit wordt uitgevoerd in situaties waar zwakke delen, vormen van onbalans, asymmetrie en andere beperkingen duidelijk worden voor de functionele bewegings coach. Het geeft aan welke beweegpatronen problematisch zijn. De FMS onthuld disfunctie, pijn, of allebei, binnen de fundamentele en functionele beweegpatronen.

Onderzoek heeft ons geleerd dat diegenen die een lage score uit de screening krijgen,compenserend bewegen tijdens herhalende beweegpatronen en activiteiten. Wanneer deze compensaties doorgaan, zullen sub-optimale beweegpatronen versterkt worden. Dit zal leiden tot verslechterde biomechanische functies en hoogstwaarschijnlijk resulteren in blessures.

Er wordt een verdeling gemaakt in het totaal van de zeven screening vormen.Deze verdeling is gebaseerd op 'functioneel' en 'fundamenteel' bewegen, waarbij er drie zijn die de functionele beweegpatronen en vier die de fundamentele beweegpatronen indiceren. De totale kwaliteitscore van deze beweegpatronen worden aangegeven in drie niveaus door middel van een score van drie punten,  twee punten of van een punt.

Wordt er pijn geconstateerd bij een of meerdere onderdelen van de screening? Dan luidt het advies om eerst de oorzaken te behandelen alvorens de training te continueren. De eerste beweegregel is; pijn verandert alles! Pijn verandert de manier waarop we bewegen. Is pijn de oorzaak van het beweegprobleem? Veroorzaakt het beweegprobleem de pijn?  Pijn is het signaal voor een probleem en moet de aandacht krijgen van een professionele therapeut!

Het functional movement screen bevat verschillende bewegingspatronen en duurt 30-45 minuten. Het eindresultaat komt in een verslag en geeft u een evalutie. Samen met het oefeningen advies begeleiden en helpen wij u de eventuele zwakke schakels in het lichaam die de aandacht verdienen te versterken en weer functioneel worden.

 

 

 

 

 
  functionele training logo Micro Gym
Copyright © 2012 Micro Gym. Alle rechten voorbehouden.