Wat kan functionele training voor u betekenen?

De beste voorbereiding tot sportief bewegen.
Voor diegenen die sportief gezien een passieve levensstijl hebben heeft functioneel trainen de meest veilige, effectieve, correcte en blessure preventieve oefenvormen. De uitgebalanceerde opbouw zal u vertrouwen geven bij sportactiviteiten en in het dagelijks bewegen. Werk gerelateerde lichaamshoudingen worden gecorrigeerd door een doelgerichte aanpak en laten u weer vrij bewegen.

De algemeen sportgerichte training.
De algemeen sportgerichte functionele training heeft als doel de verbetering van uw algehele fitness niveau. De effectiviteit van de oefenvormen zal ook leiden tot verbetering van uw specifieke sportactiviteiten. Een win win situatie!Verbetering van uw dagelijkse functionele beweegvormen.
Uw dagelijkse, functionele beweegvormen, van zitten naar staan, traplopen, bukken, tillen, dragen, maar ook, fietsen, tuinieren, boodschappen doen. Wanneer hier bewegingsbeperkingen optreden gaat dit vaak middels een geniepig langzaam proces.

U went er geleidelijk aan om bepaalde activiteiten minder en uiteindelijk niet meer te doen. Blijf actief door functioneel oefenen. Deze vorm van training geeft u uw plezier en gevoel van veiligheid terug en het bijna vanzelfsprekende automatisme van alledaagse handelingen.

Alle oefeningen uit deze trainingssystemen leren u een maximale controle te verkrijgen over uw beweegpatronen, in alle mogelijke bewegingsvlakken. Voor u een absoluut toegevoegde waarde waar u uw verdere leven profijt van kunt hebben. Niet saai, wel heel effectief!

Net als bij sportgericht trainen concentreren we ons hier op de juiste lichaamshouding, zodat de wervelkolom veerkracht, draagkracht en stabiliteit behoudt.
Naast het verbeteren van uw mobiliteit, stabiliteit en coördinatie zullen balans en spierkracht ontwikkeling de belangrijkste pijlers zijn waarop uw trainingsplatvorm wordt gedragen.

In een blok van zes tot twaalf trainingslessen leert u uw lichaam verantwoord te belasten door ontwikkeling van het bewegings bewustzijn en verbetering van ruimtelijke oriëntatie. Effectief en functioneel.

Wij zijn er om u daarbij te begeleiden. Geen hype, geen onzin, maar alleen het beste advies. Dit gebaseerd op internationale wetenschappelijke onderzoeksresultaten. Een logisch verantwoorde opbouw, met uw huidige situatie en uw gewenste doel als vertrekpunt.

Doelgericht en effectief, met een lange termijn visie!

 

 

 

 

 

 
  functionele training logo Micro Gym
Copyright © 2012 Micro Gym. Alle rechten voorbehouden.