Cursus 6

Senioren - fit - vitaliteit

Trefwoorden: fms screening, direct verhoogd vertrouwen door verhoging/verbetering van de lichaamshouding, ademhaling, mobiliteit, stabiliteit, duurkracht, coördinatie, balans en flexibiliteit, verhoging vitaliteit, verhoging dagelijkse QOL.

Cursusvorm:

- Privé training, semi prive training (2 pers.), in Mycro Gym locatie Baarn of Soest
- Op locatie (op aanvraag)

_______No Gym _______ No Equipment _______No Excuses_______

FMS screening. De motoriek is het vermogen om te bewegen. Dit wordt onderscheiden in de 'grove motoriek', dit zijn de grotendeels automatisch verlopende bewegingen en de 'fijne motoriek', de bewegingen waar veel aandacht en concentratie bij nodig is. Wanneer u lichamelijke activiteit vermindert, vermindert de motoriek en tevens de botdichtheid. U vergroot hierdoor de kans op ongelukjes!

Deze cursus heeft met name door privé of semi - privé training een hoge effectieve waarde waar het om verbetering van de 'fijne motoriek' gaat. Uit onderzoek naar de oorzaak van ongelukken op oudere leeftijd zoals stoten, struikelen en vallen komt de verminderde 'fijne motoriek' als grootste oorzaak naar voren.

Een van de sleutel functies die verminderen als resultaat van "het negeren" en in- activiteit is balans. Wanneer dit vermogen vermindert wordt een weg naar struikelen en vallen gecreeerd, met mogelijke lange termijn blessures als gevolg!
Dit kan krachtig worden gecontroleerd en beheerst met de juiste persoonlijke benadering.

Blijft u dus vooral voldoende en sportief bewegen, want het gezegde 'ouderdom komt met gebreken' is absolute onzin en mag nooit als een feit worden uitgesproken, hooguit als een zolang mogelijk uitgestelde waarschijnlijkheid!

Extra informatie:
Proprioceptieve waarneming verschaft het centrale zenuwstelsel informatie over het eigen lichaam in stand en beweging.Dit speelt een belangrijke rol in de opbouw van het lichaamsbesef, oftewel de proprioceptie. Het zorgt voor de terugkoppeling naar het centrale zenuwstelsel en creeërt een positief effect naar de psychomotorische functies als evenwicht, reactie snelheid en coördinatie.

 
  functionele training logo Micro Gym
Copyright © 2012 Micro Gym. Alle rechten voorbehouden.